Over Persoonlijk Bewind

Over ons

Bij Persoonlijk Bewind vinden we dat Ieder mens is het waard om in te investeren. Persoonlijk Bewind is opgericht om mensen te helpen hun financiële overzicht (weer) terug te krijgen. Persoonlijk Bewind wil bijdrage leveren aan het creëren van rust en stabiliteit in uw leven. Wij vinden Ieder mens uniek en wij zijn van mening dat iedereen uniek behandeld dient te worden. Per individu wordt er gekeken welke dienst het beste past, dit noemen we maatwerk. Persoonlijk Bewind onderscheid zich door de maatschappelijke achtergrond van haar personeel. Door deze achtergrond beschikt Persoonlijk Bewind over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om kwaliteit te bieden waar u recht op heeft. Meer over die achtergrond vindt u onder de knop ‘over ons’. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, bereikbaarheid, transparantie, gelijkwaardigheid. We streven daarom naar het hoogst haalbare doel.

Werkgebied Gelderland en Brabant
Persoonlijk Bewind is gevestigd in Nijmegen. We werken niet alleen voor cliënten uit de omgeving van Nijmegen. Natuurlijk zijn cliënten uit heel Nederland van harte welkom. Meer informatie kunt u vinden onder de knop ‘contact’.


Missie

Persoonlijk bewind beheert, met de tussenkomst van de kantonrechter, de gelden en goederen van de betrokkene op professionele wijze. Dit beheer kenmerkt zich door het transparante contact met de betrokkene en een vriendelijke en professionele bejegening, de mens achter het dossier staat centraal. Persoonlijk bewind wil graag van dienst zijn, rekening houdend met uw belangen. De dienstverlening is volledig gericht op de financiële administratie van particulieren die (tijdelijk) niet in staat zijn hun financiële zaken goed te beheren. Tevens willen we door middel van budgetcoaching begeleiding en ondersteuning bieden aan cliënten die problemen ervaren bij het beheren van hun eigen financiën. Het zelfredzaam maken van cliënten door middel van budgetcoaching- en begeleiding staat hoog bij ons in het vaandel. We hebben als doel dat particulieren in de toekomst weer zelf hun financiën kunnen gaan doen.

Uitgangspunten:
• Ieder mens is het waard om in te investeren.
• De mens in eigen kracht zetten om sociale uitsluiten te voorkomen.
• Ieder mens is uniek, en verdient dan ook unieke behandeling
• De mens zien we niet als voorwerp of consument, maar als
gelijkwaardig.

Contact opnemen


Visie

Kwetsbare groepen binnen de samenleving, zoals mensen met psychosociale- en psychiatrische problematiek, zieke en oudere mensen, hebben het recht op een leven met een stabiele financiële huishouding. Betrokkenheid, transparantie en betrouwbaarheid vormen de basis van de organisatie. Het uitgangspunt is om de mens centraal te zetten. Persoonlijk bewind heeft als ambitie de betrokkene zelfredzaam te maken op gebied van financiële zaken. Samenwerken rondom de betrokkene is de oplossing tot een stabiele leefsituatie.

Contact opnemen